STARTPAGINA DATING EN CHAT  -  NIEUWS  DIGITALE TELEVISIE  -  WINKELEN  -  REIZEN  -
INTERNET INSTALLEREN  -  WISSELKOERSEN  -  VOIP PROVIDERS  -  INTERNET AANBIEDERS  -  GAMES
U bent hier : Digitale Televisie < 2 > , DVB


 

DVB

Digital Video Broadcasting
DVB is de gangbare standaard die men in Europa hanteert aangaande digitale uitzendingen. De verschillende varianten van DVB zijn o.a. DVB-T(antenne) DVB-S(Satelliet) en DVB-C(Kabel).


Techniek beeldoverdracht
De beelden worden in de studio digitaal opgenomen, dit levert een vrij omvangrijk signaal op van 270 Mbits/s, om dit over te brengen wordt gebruik gemaakt van compressietechnieken zoals MPEG-2 (toekomstig MPEG-4), het geluid wordt gecodeerd naar MPEG 1 Layer 2. Om de signalen te ontvangen en vervolgens te vertalen naar beelden is de DVB ontvanger (decoder) nodig.

Beeldformaten
Digitale TV kan HDTV zijn als de bron(de Tv-zender) namelijk uitzend in HD. Digitale TV betekend dat u geen ruis meer ervaart, maar niet automatisch een scherper beeld (HD), dit komt omdat meeste uitzendingen nog steeds in PAL zijn.

Digitale tv ontvangst van een PAL formaat zal een mooier beeld opleveren op een oud CRT TV toestel.
Op grote Plasma of LCD schermen heb je in feite een gerekt PAL formaat. Recentste LCD en PLASMA Tv's zijn wel voorzien van slimme beeldfilters die de beelden passend te maken.Er mag aangenomen dat de maximum resolutie bereikt werd voor een CRT toestel, meeste platte schermen kunnen een veel hogere resolutie aan, Anderzijds kan je stellen dat HD de opvolger van PAL eigenlijk een vereiste is voor de grotere schermen. Dit zal uiteindelijk de gangbare norm worden.

HD uitzendingen kunnen ontvangen worden mits je Tv voorzien is van het HD of HD Ready logo, en de decoder en TV verbonden zijn via HDMI kabel. Dan kan PAL en HD verschil worden waargenomen .

Aanbieders van Digitale Tv
Aanbieders willen consumenten nu al doen geloven dat digitaal tv kijken automatisch haarscherpe beelden oplevert, een verschil met analoge signalen is dat digitale signalen geen last van ruis hebben, haarscherpe beelden tot in het kleinste detail zijn enkel mogelijk als de bron, dus de Tv zender uitzend in HD kwaliteit in plaatst van PAL, nog maar weinig zenders of programma’s zijn te bekijken in HD.


Digitale TV ontvangen via

Ether (DVB-T) zonder abonnement kan je met een DVB-T ontvanger gratis via de Ether VRT en Canvas, regionale zenders en in grensgebieden buitenlandse FTA zenders (o.a. NED1, NED2, NED3, regionale zenders ontvangen.
 
Satelliet (DVB-S) zonder abonnement duizenden (FTA) zenders gratis te ontvangen. Naast de duizenden (FTA) gratis zenders kan je ook nog bij TV-Vlaanderen terecht.
Kabel (DVB-C) naast de analoge kabelkanalen worden de digitale mee verzonden. Met een DVB-C ontvanger kan je de niet gecodeerde kanalen zoals VRT en Canvas ontvangen. Voor de andere kanalen kunnen coderingsystemen gebruikt worden, zodoende ben je verplicht een decoder van de kabelmaatschappij (Telenet) te kopen of huren.
xDSL , Tv signalen ontvangen via je xDSL verbinding, een andere gebruikte term is IPTV (Internet Protocol Television) Tv kijken over internet protocol. Bij Tv over xDSL wordt een groot deel van de bandbreedte van de DSL verbinding gebruikt voor de Tv signalen. Belgacom is momenteel de enige aanbieder waar je terecht kan voor Tv over xDSL.
 
DVB-H, Digital Video broadcasting – Handhelds, de gebruikte standaard voor digitale televisie op draagbare toestellen, mobiele telefoons, PDA, Pocket PC. Aanbieders hiervan zijn o.a. Proximus, tevens moet je over een GSM die hiervoor bestemd(compatibel) is beschikken.
Digitale televisie :  Page  << >>

 
Problemen met internet & digitale tv & …
Wij helpen u aan huis  
>> info <<
Gerelateerd :
Digitale Televisie, analoog naar digitaal
DVB
Hardware, HDMI & SCART Kabels
HDTV - SDTV
HD of geen HD, compressietechnieken
Plasma & Lcd & Led Tv
Belgacom Tv
DVB-T
 
 
 
 
 
 
 
 
© WeetHet.be - Disclaimer - E-mail