STARTPAGINA DATING EN CHAT  -  NIEUWS  DIGITALE TELEVISIE  -  WINKELEN  -  REIZEN  -
INTERNET INSTALLEREN  -  WISSELKOERSEN  -  VOIP PROVIDERS  -  INTERNET AANBIEDERS  -  GAMES
 U bent hier : Digitale Televisie < 3 > , Hardware kabels HDMI & SCART


 

Hardware, HDMI, SCART kabels

Hardware

Voor de ontvangst van digitale TV kanalen heb je een DVB ontvanger nodig en om van HD te genieten een HD Televisie. Bij sommige televisies zit een DVB ontvanger ingebouwd, de FTA (Free To Air) gratis kanalen o.a. Canvas, VRT,... zijn hiermee te ontvangen. HD verreist eveneens nog de juiste bekabeling.

Kabels voor digitale overdracht
Bij HD en Full HD is het type aansluiting van belang, om hoge resolutie te kunnen overbrengen naar je Tv dienen de HDMI aansluitingen & kabels. Twee types kabels zijn hiervoor geschikt, HDMI en DVI.

SCART & HDMI
Wanneer de verbinding tussen Tv en decoder via HDMI kabel is dan kijk je geheel digitaal. Via een SCART kabel kan je niet digitaal tv kijken. Een verbinding met SCART is een analoge verbinding, waarmee je een hoge analoge kwaliteit bereikt maar niet een digitale.  HDMI Kabel
HDMI is de afkorting van
High Definition Multimedia Interface. Recentste DVB ontvangers en HD Tv’s
zijn voorzien van HDMI aansluitingen. HDMI
is geschikt om ongecomprimeerde digitale videosignalen
en meer kanaals audio signalen over te brengen van decoder naar Tv.
Het verschil tussen PAL en HD zal je weliswaar alleen kunnen beleven via HDMI kabel verbinding.

HDMI Specificaties
HDMI is bij uitstek de nieuwe interface voor HD-televisie. Een HDMI kabel bestaat uit 19 draden. De maximale bandbreedte hierover kan tot meer dan 10 Gbps bedragen. Voorts bestaan er HDMI kabels van verschillende kwaliteiten, Gewone HDMI kabels mogen niet langer zijn dan 5 meter. Kabels van hogere kwaliteit mogen tot 15 meter lang zijn.

HDCP
Een nadeel van digitaal is dat men makkelijk versleutelingtechnieken, kopieerbeveiligingen kan gebruiken om illegaal kijken en kopiëren tegen te gaan. HDMI is een interfaces welke
HDCP (High bandwidth Digital Content Protection) ondersteund, HDCP is een applicatie zoals DRM (digital right management) een toepassing waarmee getracht wordt het kopiëren tegen te gaan.

DVI Kabel
De afkorting DVI staat voor Digital Video Interface. Meeste zullen de DVI wel kennen van de computerwereld. De DVI kabel is in feite de voorloper van de HDMI, het verschil met de reeds gestandaardiseerde HDMI is dat DVI enkel digitale Video kan overbrengen, HDMI is geschikt voor digitale video en audio.

Nog steeds zijn er televisie toestellen met HD logo verkrijgbaar die een HDMI interface doen vermoeden, maar in plaats hiervan is er een DVI ingang, er bestaan hier wel koppelstukken voor, maar je dient dan nog een aparte kabel voor de audio te gebruiken, let hier mee op.


SCART
Een SCART is een analoge A/V (audio-video) connector voorzien van 21 pinnen, afhankelijk van doeleinde bestaan er verschillende types SCART kabels. SCART kabels bestaan ook in verschillende kwaliteiten.

Met de komst van de Digitale Tv heeft de SCART nogmaals zijn nut bewezen. Doordat oudere CRT tv’s geen digitale taal verstonden, geen HDMI/DVI aansluiting hadden was men aangewezen op de SCART. Vanwege de RGB functionaliteit van de SCART kon er een hogere analoge beeldkwaliteit ervaren worden dan met de gewone coax verbinding mogelijk was.

HD Tv’s hebben zowel SCART als HDMI ingangen.
De digitale opvolger is ongetwijfeld de HDMI kabel. Het signaal blijft dan digitaal tot aan je televisie toestel. De SCART is onbruikbaar om high definition (HD) beeldsignalen over te brengen naar je tv. Aanbieders van PAY-TV ook liever de digitale variant HDMI, omwille de mogelijkheden op gebied van HDCP (kopieerbeveiligingen)
Digitale televisie :  Page  <<  3  >>

 
Problemen met internet & digitale tv & …
Wij helpen u aan huis  
>> info <<
Gerelateerd :
Digitale Televisie, analoog naar digitaal
DVB
Hardware, HDMI & SCART Kabels
HDTV - SDTV
HD of geen HD, compressietechnieken
Plasma & Lcd & Led Tv
Belgacom Tv
DVB-T
 
 
 
 
 
 
 
 
© WeetHet.be - Disclaimer - E-mail