HOME    WINKELEN    REIZEN    DATING EN CHAT    GAMES    NIEUWS    WISSELKOERSEN    OVERZICHT A-Z   CONTACT
De voordelen van draadloos internet zijn voor de hand liggend, geen netwerkkabels, neem het internet met je mee. Laptop, pda, gsm... tegenwoordig allemaal standaard uitgerust met WLAN, ook WiFi genaamd. WiFi is een populaire benaming voor de 802.11 gecertificeerde technologieën.
Bij een draadloze verbinding hebben we aan de ene kant de Wireless Router (Acces point) en aan andere kant de WLAN adapter (geïntegreerd bij meeste laptops).
 
Led indicators op de router en adapter
Meeste toestellen zijn voorzien van Led indicators. Het WLAN verkliklichtje zal knipperen bij verbinding/data overdracht tussen de router en adapter. Wanneer dit niet brandt/knippert beduidt dit een foute instelling of een defect. Reset en/of tracht via netwerkkabel te verbinden en achterhalen of de WLAN functie ‘enable’ staat. Kunnen andere netwerken wel ontvangen worden dan betreft dit een hardware matig probleem.
Bij de adapter zal het niet oplichten van de led meestal te maken hebben met een driver die niet goed is geïnstalleerd. In het configuratie scherm >> systeem >> apparaatbeheer kan je zien of het toestel in de lijst voorkomt. Een geel vinkje beduid een niet compatible of slecht geïnstalleerde driver, een rood kruisje toont dat het apparaat is uitgeschakeld. Geeft de adapter geen reactie bij het in en uitpluggen op de USB dan is vrijwel zeker het toestel defect.
Staat de schakelaar op de computer voor draadloos verkeer staat aan?
De WLAN On/Off schakelaar op laptops kan soms ook een toetsen combinatie zijn, de FN toets met meestal de F8 of F2 toets.
Software installeren, Windows Wireless Zero configuratie of andere utility?
De adapter installeren, tijdens de installatie van de CD-ROM krijg je mogelijkerwijs al de vraag om wireless zero configuratie (WLAN AutoConfig) te gebruiken of de meegeleverde Utility. Bij Windows versies voor XP, dien je de applicatie tool (Utility) van de fabrikant van het toestel te gebruiken.
Bovenstaande scherm wil zeggen dat de Wireless zero configuration is uitgeschakeld.
-> Wireless zero configuration activeren
 
Verbinding maken & Verbindingsproblemen
Bij goede verbinding kan je vlot via het IP-adres de router benaderen, waar je de router en wiFi signalen kan beveiligen.
Bij verbindingsproblemen kunnen de oorzaken wezen dat :
-> De draadloze netwerkkaart  niet compatibel is met de router.
-> Het
geselecteerde netwerk is reeds beveiligt en de wepkey op de pc stemt niet overeen.
-> De afstand is te groot, het netwerk komt voor in de lijst, maar de verbinding komt niet tot stand.

-> De wireless apparaten moeten dezelfde standaarden ondersteunen om met elkaar te werken, Wireless apparaten zijn daarom voorzien van het WiFi cerified logo.
-> Problemen met USB adapters kunnen te wijten zijn doordat je geen USB 2.0, maar een USB 1.0 aansluiting hebt, het apparaat wordt misschien wel herkent maar geeft conflicten. Verbinding via een USB HUB, sommige Hubs gebruiken de stroom van het moederbord, als andere apparaten ook stroom beginnen te vragen kan een tekort of het bereiken van een piek voor beperkingen zorgen.
Beveiligen van de draadloze verbinding
Nieuwste routers zijn uitgerust met WPS (Wi-Fi Protected Setup), als zowel de router en de draadloze netwerkkaart WPS ondersteunen is dit een mogelijkheid om snel en efficiënt een WPA beveiliging op punt te zetten. Naargelang de beveiliging toeneemt kan het bereik verminderen. WPA beveiliging is beter dan WEP, je besturingssysteem en adapter moeten wel hiermee overweg kunnen. Wep- of Wpa beveiliging kan ook nog in combinatie met MAC-adres filtering.
 
Draadloos netwerk :  Page    1  >>


Draadloos netwerk WiFi
Led indicators werking Wlan
Schakelaar voor draadloos verkeer
Software, wireless zero config
Verbinding & Verbindingsproblemen
Beveiligen van de draadloze verbinding
WiFi bereik
WiFi interferentie & kanaalkeuze
Storende apparatuur
Overhead bij 802.11 b/g/n standaard
Variabele signaalsterkte
FAQ draadloos netwerk < Page 3
Problemen met internet & digitale tv & …
Wij helpen u aan huis  
>> info <<
FAQ draadloos netwerk
Windows Wireless zero configuration
Geen verbinding, probleem certificaat
Wep encryptie (Bbox1)
Mac Filtering
Wep beveiliging Speedtouch 706 (Base Box)
Powerlines
DIY internet installatie

 © WEETHET - DISCLAIMER - CONTACT