HOME    WINKELEN    REIZEN    DATING EN CHAT    GAMES    NIEUWS    WISSELKOERSEN    OVERZICHT A-Z   CONTACT
Surfen waar en wanneer je wilt op je laptop of smartphone via het netwerk van je mobiele operator. Edge en 3G zijn de momenteel bekendste technieken voorhanden. Afhankelijk van je locatie en de mogelijkheid van je toestel, kan je gebruik maken van één of beide technologieën.
 
Theoretisch haalbare snelheden :
GPRS : De voorloper met haalbare surfsnelheden tot 128 kbps .
EDGE : Surfsnelheden mogelijk tot 384 kbps
3G: Surfsnelheden mogelijk tot 1,8 mbps
3G+ :  HSDPA Surfsnelheden tot 7,2 mbps
 
UMTS : Universal Mobile Telecommunications System. UMTS is niet meer dan enkel overeenkomsten
tussen de mobiele aanbieders. UMTS word tevens de derde generatie mobiele communicatie (3G) genoemd, het is de snellere variant van GPRS en de opvolger van UMTS word HSDPA met max.
snelheden tot 14 mbps.

HSDPA : High-Speed Downlink Packet Access. De opvolger van UMTS, andere benamingen die men gebruikt 3,5G of 3G+. Naar verwachting zullen alle operators met UMTS ook HSDPA gaan aanbieden.
HSUPA : High-Speed Uplink Packet Access, ook wel 3.75G genaamd.
 
Snelheden & dekking
De theoretisch haalbare snelheden willen nogal eens verschillen van de snelheden in de praktijk.
Voornamelijk omdat 3G niet overal beschikbaar is, enkel in de grote steden. Dit kan je ook gewaar worden binnenshuis, het zou kunnen dat je in je tuin op het  3G netwerk kan surfen en binnenshuis schakel je terug op Edge of GPRS ontvangst waarvan de snelheid een heel stuk trager.
 
De operators in België
Proximus.be  -  Mobistar.be  -  Base.be
Naast deze operators zijn er nog de MVNO (mobile virtual network operator) bedrijven die onder eigen merknaam mobiele telefonie of data aanbieden van een van bovenstaande operators.
 
Benodigdheden voor Edge of 3G ontvangst
Meeste middenklasse GSM’s, smartphones zijn tegenwoordig uitgerust met een 3G of Edge modem. Met je laptop verbinding maken kan via een USB smartstick, dit is een 3G (Edge/GPRS)
modem met waarin je de simkaart van je operator plaatst.
 
Wimax
Wimax is een variant van Wifi, eenvoudig uitgelegd WiFi heeft een draadloos bereik van circa 100 meter in open ruimte en werkt in de vrije 2,4 GHz -5 Ghz band (802.11b-g-n). Wimax daarentegen heeft een bereik van 40 km. Bij Wimax kennen we de IEEE 802.16 standaard. Wimax werkt in de 2-11 GHz (3,5 GHz in Europa) band. Doorvoersnelheden tot 70 Mbit/s zouden hiermee haalbaar zijn. In België maakt o.a. Clearwire gebruik van deze techniek. Clearwire is in Leuven en bepaalde delen van Brussel beschikbaar.
Het is niet uitgesloten dat deze techniek naast de WiFi hotspots of HSDPA meer gebruikt zal gaan worden in de toekomst.


Wimax
Is draadloos schadelijk
Popcorn maken met de gsm
 
Problemen met internet & digitale tv & …
Wij helpen u aan huis  
>> info <<
 
 
 

 © WEETHET - DISCLAIMER - CONTACT