STARTPAGINA DATING EN CHAT  -  NIEUWS  DIGITALE TELEVISIE  -  WINKELEN  -  REIZEN  -
INTERNET INSTALLEREN  -  WISSELKOERSEN  -  VOIP PROVIDERS  -  INTERNET AANBIEDERS  -  GAMES
U bent hier : Digitale Televisie < 8 > , Plasma, Lcd, Led de belangrijkste specificaties.


 

De belangrijkste specificaties

Buiten de standaard kenmerken heeft elke fabrikant tegenwoordig zowat zijn eigen benamingen bedacht voor elk optioneel snufje. Dat maakt het moeilijker om tussen verschillende merken te vergelijken.
 
Afmetingen


Diagonaal Schermdiameter: (1 inch = 2,54 cm)

 
Kijkafstand
De grote van een scherm is een persoonlijke smaak. Kijken naar een te groot scherm op korte afstand kan als onaangenaam ervaren worden, hetzelfde geld voor een te klein scherm. Echter bestaan geen berekeningen om de afstand/schermgrootte te bepalen. Bovenstaande tabel geeft slechts een indicatie.

Aspectverhouding
De aspect ratio is de hoogte en breedte verhouding van het scherm. Bij de klassieke CRT tv`s was dit  4:3, bij breedbeeld is dit 16:9. 16:9 is een verhouding welke beter overeenkomt met het gezichtveld van de mens. Bij HDTV is de gangbare beeldverhouding 16:9.
 
Resolutie
   
De resolutie die de Tv kan afspelen. HD Ready 1280 x 720 en full HD 1920 x 1080. Hoe hoger de resolutie, hoe beter de kwaliteit (meer Pixels)
 
100 Hz
De vernieuwingsfrequentie van het beeld, hoe hoger hoe beter, dit slaat op de aantal keren dat een beeld wordt opgebouwd, Bij 100 Hz zal een rustiger beeld worden waargenomen dan bij 50 Hz.

 
 

Dynamische Contrastverhouding
Dynamisch contrast ratio is de verhouding tussen de meest zwarte en meest witte pixel. Hoe hoger de contrastratio, hoe natuurlijker het beeld. Hoe frisser het wit en hoe intenser het zwart. Is de verhouding bv. 1200:1 dan zijn tussen het zwartste zwart en het witste wit 1200 verschillende witzwartgrijs tinten. De ratio bij de plasma liggen gevoelig hoger dan bij de Lcd. Dit komt door de verschillende techniek. De plasma kan beter zwarte tinten weergeven.
 
Werkelijk contrast
Dit is werkelijke contrast verhouding, welk stukken lager ligt dan de dynamische contrast ratio dat gemeten is met gebruik van beeldverbetering technieken, hoge cijfers verkopen nu eenmaal beter.
 
Kijkhoek
Het uiterste linkse of rechtse en hoogste of laagste punt ten opzichte van je tv toestel waar dat je het beeld kan waarnemen zonder kleurverandering of verminderde helderheid. Meeste Plasma’s en Lcd tv’s hebben een kijkhoek van minimum 170°.  Meestal weergeven als 170º (H)/170º (V) H (horizontaal – V verticaal)


Helderheid (cd/m²)
De hoeveelheid licht wat per oppervlakte-eenheid uitgestraald wordt. Dit geeft men weer in het aantal cd/m² (candela per vierkante meter). Hoe meer cd/m², hoe meer lichtopbrengst per m². Soms wordt de eenheid nits in plaatst van cd/m² gebruikt (350 nits = 350 cd/m²)

Responstijd
De responstijd is de tijd die nodig is om alle beeldpunten(pixels) te kunnen opbouwen, en vervolgens weer
voor het volgende beeld. Voor plasma tv is dit irrelevant en spreekt men zelfs niet over de responstijd, bij
lcd schermen is de responstijd van groot belang, ondermeer voor snelbewegende beelden. Bij een te grote responstijd kunnen veegeffecten optreden, een voetbalveld kan dan als een groene vlakte gezien worden in plaats van gras.


HDTV
Een tv met HD TV logo verwijst naar een ingebouwde DVB tuner, naast de analoge kabeltuner, zorgt de digitale tuner, meestal kabeltuner (DVB-C) voor de ontvangst van de FTA (free to air) digitale kanalen.
Sommige Tv toestellen beschikken over een ingebouwde DVB-S of DVB-T tuner.

Tru-Surround
Een technologie waarmee met de 2 ingebouwde luidsprekers een virtueel Dolby surround geluid bereikt wordt.

HDMI
Digitale aansluiting om HD video- en audio bestanden digitaal door te geven van de bron tot televisie.

Digitale televisie :  Page  << 
8

 
Problemen met internet & digitale tv & …
Wij helpen u aan huis  
>> info <<
Gerelateerd :
Plasma of LCD of LED
Techniek van plasma, LCD, Led
Digitale Televisie, analoog naar digitaal
DVB
Hardware, HDMI & SCART Kabels
HDTV - SDTV
DVB-T
Belgacom Tv
 
 
 
 
 
 
 
 
© WeetHet.be - Disclaimer - E-mail